Een nieuwe week is aan gebroken.
Deze week gaan wij het stukje materiaal en gereedschap bespreken.
Het is van belang dat wanneer je macarons maakt plastic bakken/kommen vermijd.
Plastic houd vet vast waardoor het eiwit moeilijk het maximale volume behaalt. Gebruik daarom altijd rvs of glazen kommen/schalen. Was je spullen altijd goed af met zeep en heet water. In mijn bedrijf (Water&Meel) gebruiken wij een beetje citroensap om de kommen/schalen vet vrij te maken.
De meningen verschillen enorm waar de macarons het beste op gebakken kunnen worden. Zo heb je kamp siliconenmatten en kamp bakpapier.
Uit ervaring vind ik de macarons beter bakken op bakpapier en daarnaast kan je het papier gelijk weg gooien in tegenstelling tot siliconenmatten die moet je schoon en vetvrij maken. Bij bakpapier word de hitte veel makkelijker geleid dan siliconen.
Op zich maakt het niet heel veel uit of je nu een handmixer of keukenmachine gebruikt.
Bij grote hoeveelheden raad ik de keukenmachine aan (bij meer dan 60 stuks). Tijdens de workshop macarons bij Water&Meel maken wij gebruik van handmixers. De meeste mensen hebben ook zo’n machine thuis en daarnaast is het ook veel goedkoper en praktischer als je er toch niet veel gebruik van maakt. Kies voor een mixer met 250 W of hoger. Als je macarons gaat maken met een handmixer gebruik niet te grote kommen, zo behoud je de terugslag van het eiwit kort waardoor het snel opklopt. Voor meer verdiepping schrijf je in voor onze workshop www.watermeel.nl/workshop.
Je kent ze wel die recepturen met cups of ounces (oz) waar je als patissier helemaal niks aanhebt. Ui ervaring vind ik dit ontzettend on stabiel.
Mijn advies koop een digitale keukenweegschaal.
Patisserie en boulangerie vraagt om precisie en helemaal als je aan macarons gaat beginnen. Let op of je weegschaal goed is ingesteld op grammen (gr), het komt weleens voor dat dit op lb of oz staat.
Bij Water&Meel maken wij voor het algemeen gebruik van plastic spuitzakken. Dit doen wij puur uit hygiëne. Je kan thuis voor een linnen spuitzak kiezen het is wel duurzamer dan plastic maar zorg er wel voor dat deze schoon en droog is na gebruik anders gaat deze schimmelen. Het is mooier als je de macarons opspuit met een rond spuitmondje (nummer 10). Ik kan wel begrijpen als je niet veel thuis bakt dat dit overbodig is. Koop in dit geval een plastic spuitzak en knip deze recht af voor het beste resultaat.
Wil jij je meer verdiepen in patisserie of boulangerie?
Bij Water&Meel bieden wij verschillende workshop aan waaronder macarons, croissants, tartelettes.
Schrijf je snel in https://www.watermeel.nl/workshop-agenda/
of neem contact op via info@watermeel.nl.
2021 © Water & Meel | Algemene voorwaarden | Privacy
KVK-nummer: 80274234 | Btw-nummer: NL003415526B27
Ali Naiem14 Maart 2023Super leuke workshop gevolgd bij Tarik!Uw mediacampagne14 Maart 2023Heerlijk gebakjes altijd!Skin Specialist13 Maart 2023Super leuke en leerzame workshop macarons maken gevolgd bij Tarik! Een zeer energieke en enthousiaste leermeester. Zeker voor herhaling vatbaar! 🥳
2021 © Water & Meel
Algemene voorwaarden | Privacy
KVK-nummer: 80274234
Btw-nummer: NL003415526B27